Auttaminen=itsestäänselvyys?

Äänekosken kaupunkisanomissa kerrottiin tiistaina kuinka neljä äänekoskelaista nuorta auttoivat muistisairaan vanhuksen paleltumiselta. Hienoa työtä, josta jokainen meistä saisi ottaa mallia.

On hienoa että nuorilta löytyy rohkeutta sekä auttamisen halua, mutta miten tällainen asia voi ylittää uutiskynnyksen? Ryhmämme pohti, että eikö ihmisten, etenkin pakkasessa harhailevan vanhuksen, auttaminen pitäisi olla itsestäänselvyys? Kaikki kunnia nuorille, mutta piiskaa niille kaikille vanhuksen ohi kävelleille aikuisille jotka levittävät välinpitämättömyyden kulttuuria ympärilleen.

Toiselta kannalta katsottuna, tämän artikkelin ilmestyminen on hyvä asia. Paljon on uutisoitua väkivaltaisista ja sekoilevista nuorista ja on ikävää, että kaikki nuoret leimataan näiden marginaalisten ryhmien toiminnan perusteella. Suurin osa Suomen nuorista on kuitenkin hyväkäytöksisiä, omia hölmöjä nuoruuteen kuuluvia virheitään tekeviä isänmaan toivoja.

-Jenny, Lotta, Oona ja Vilhelmiina-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

8 + 2 =